Catering i Stockholm – Catering är en tjänst som går ut på att ett företag tillagar mat åt dig och sedan serverar maten på plats. Det är en tjänst som används flitigt, inte minst för att servera god mat på konferenser och många andra typer av event.

Men catering för en privat fest kan dock skilja sig en hel del från catering för en produktlansering, för en konferens eller för en konsert. I denna artikel tänka vi gå igenom vad catering egentligen innebär samt saker som är värda att ha i åtanke när du behöver god mat för just ditt event.

Catering för alla event

Det finns flera typer av catering i Stockholm. En av de vanligaste cateringtyperna är catering för event, vilket innebär att maten lagas hos cateringföretagets lokaler och sedan transporteras till en annan lokal för att ätas. I vissa fall kan maten tillagas på plats men det förutsätter att det finns ett utrustat kök och även då är det ovanligt.

Catering i Stockholm | Stockholm Food

Vid konserter eller större event utomhus är det däremot vanligt att cateringföretaget serverar maten på plats, oftast från ett fordon. Detta är en tjänst som kallas mobil catering.

Catering i Stockholm med varm mat kräver oftast att de sista detaljerna görs på plats, vilket i sin tur kräver att cateringföretaget tar med sig och monterar upp ett enklare kök för uppvärmning/tillagning av maten.

En tredje form av catering går ut på att maten levereras till ett kontor eller till en privatpersons hem. Här kan det handla om komplettering eller tillagning av enklare maträtter. Denna tjänst används av kunder som till exempel ska ha en stor middagsfest där de inte riktigt klarar av att laga all mat. Det kan även handla om att chefen vill bjuda personalstyrkan på en enklare lunch eller någon annan anledning där kunden vill ha enklare rätter eller måltidskomplettering.

Catering i Stockholm för evenemang och fester

Ett event kan se ut på otaliga sätt, speciellt i huvudstaden där både företag och privatpersoner är vana vid att nyttja cateringmöjligheterna fullt ut. Catering i Stockholm för event är i regel mycket flexibelt. Det kan handla om en stor trerättersmeny för konferensdeltagare eller smakfulla snittar inför en föreläsning. Catering buffé kan också användas på större fester. Så hur ser Stockholms bästa catering ut?

Proffsig personal och andra tjänster

Många cateringföretag erbjuder även kompletterande tjänster. Det handlar oftast om att cateringfirman vill ta hand hela kalaset, det vill säga allt som har att göra med maten. Det inkluderar personal som ser till att maten förbereds och serveras på rätt sätt, byter ut kärl eller skålar som är tomma och så vidare. Det kan även handla om att de serverar maten till gästerna på borden. Bästa catering i Stockholm beror på vad du behöver. Vi försöker alltid täcka alla dina behov och lite till.

Catering med personlig prägel och stor omtanke

Konkurrensen inom catering i Stockholm är stor, men även inom närliggande städer. Det finns många sätt att särskilja sig från andra, exempelvis genom att specialisera sig på vissa typ av cateringtjänster eller genom att säkerställa att kunderna alltid får stor omtanke och service med personlig prägel.

Vi strävar efter att erbjuda bäst catering i Stockholm och ge våra kunder en upplevelse de sent kommer att glömma, både genom vår mat och även genom att hjälpa kunderna förverkliga sina visioner. Oavsett vad du har för behov för just ditt event, hör av dig till oss. Vi kan oftast hitta lösningar och vi gillar att ta oss an spännande utmaningar. Vi erbjuder både catering i Nacka och övriga delar av Stockholm som Kungsholmen, Östermalm, Södermalm m.m.

Exempel på olika typer av catering i Stockholm

Cateringmeny för evenemang

Det anordnas mängder av event i Stockholm och omnejd och det är inte bara företag som står för dessa. För företag är det vanligt att beställa en catered Stockholm-buffé eftersom det är ett effektivt sätt att betjäna flera gäster samtidigt.

Många av kunderna som anlitar cateringföretag är privatpersoner. Vid en stor middagsfest kan det vara betydligt roligare att dansa, skåla och mingla med gästerna istället för att behöva tillbringa all tid i köket. Här kan du med fördel välja en prisvärd catering i Stockholm, antingen som komplement för din egen matlagning eller som en färdig trerättersmiddag.

Cateringmenyer för alla tillfällen

Catering kan användas för alla möjliga tillfällen och situationer. Det behöver inte vara en speciell situation heller. En stor familjemiddag blir till exempel genast enklare att organisera och framför allt blir det lättare att njuta av umgänget när du beställer catering med varm mat.

Notera att vi behöver en viss framförhållning när det kommer till våra cateringtjänster. Oavsett om du vill ha en smakfull buffé, enklare snittar inför en konferens eller en trerätters lyxmiddag i Stockholm bör du försöka planera måltiden tidigt. På hemsidan kan du läsa mer om vad som gäller för våra olika cateringtjänster. Generellt behöver vi din beställning senast tre dagar innan leveransen.

Olika cateringmenyer

Vi erbjuder flera färdiga menyer när det kommer till catering i Stockholm. En vanlig cateringmeny i Stockholm kan bestå av en trerättersmiddag med en speciell förrätt, varmrätt och efterrätt (exempelvis rökt lax med kavringsflarn, kalventrecote med kronärtskocka och citrontarte med rårörda bär). Vår à la carte ger dig möjlighet att själva välja bland olika maträtter och sätta ihop din meny.

Vi har även buffémenyer inspirerade av världens olika kök, från Sydamerika till amerikanska södern, det indiska köket och naturligtvis även skandinaviska läckerheter. Hos oss hittar du mer än bara buffémenyer, vi har även goda frallor, välfyllda wraps och matiga smörgåsar att erbjuda. För vissa event kan det passa utmärkt med våra pinxos eller våra picknickmenyer.

Anlita rätt cateringföretag…

… anlita Stockholm Food för vår bäst i test för catering i Stockholm. Vi kan allt om mat och erbjuder allt från färdiga trerätters menyer, till färdiga buffé förslag där du alltid har möjlighet att skapa din egen meny, eller justera våra befintliga.

Catering och event är två branscher som oftast har med varandra att göra. Om du jobbar med att anordna event kan du med fördel höra av dig till Stockholm Food. Vi hjälper gärna till med catering i Stockholm vid mer än ett tillfälle om det behövs. Som event arrangör är det alltid bra att samarbete med ett cateringföretag som du kan lita på och vars tjänster håller hög nivå.