Catering är en tjänst som går ut på att ett företag tillagar mat åt dig och sedan serverar maten på plats. Det är en tjänst som används flitigt, inte minst för att servera god mat på bröllop, konferenser och många andra typer av event. Catering för bröllop i Stockholm kan skilja sig en hel del från catering för en produktlansering, för en konferens eller för en konsert. Vi går igenom olika aspekter av denna tjänst samt saker som är bra att tänka på när du behöver god mat för just ditt event.

Det finns flera typer av catering i Stockholm. En av de vanligaste cateringtyperna är catering för event, vilket innebär att maten lagas hos cateringföretagets lokaler och sedan transporteras till en annan lokal för att ätas. I vissa fall kan maten tillagas på plats men det förutsätter att det finns ett utrustat kök och även då är det ovanligt.

Vid konserter eller större event utomhus är det däremot vanligt att cateringföretaget serverar maten på plats, oftast från ett fordon. Detta är en tjänst som kallas mobil catering. Catering av varm mat i Stockholm kräver oftast att de sista detaljerna görs på plats, vilket i sin tur kräver att cateringföretaget tar med sig och monterar upp ett enklare kök för uppvärmning/tillagning av maten.

En tredje form av catering går ut på att maten levereras till ett kontor eller till en privatpersons hem. Här kan det handla om komplettering eller tillagning av enklare maträtter. Denna tjänst används av kunder som till exempel ska ha en stor middagsfest där de inte riktigt klarar av att laga all mat. Det kan även handla om att chefen vill bjuda personalstyrkan på en enklare lunch eller någon annan anledning där kunden vill ha enklare rätter eller måltidskomplettering.

Olika typer av buffé i Stockholm

En buffé går ut på att ett bord serveras med många maträtter som gästerna sedan kan förse sig själva med. Detta är ett utmärkt alternativ för stora sällskap och event. Det finns många fördelar med catering i Stockholm i form av buffé. Det är ett effektivt sätt att erbjuda god och varm mat till ett stor antal personer utan att serveringspersonal. Notera att det även är möjligt att servera kall mat i bufféform. I vissa fall är detta den enda möjligheten, exempelvis på grund av platsens läge. Vi på Stockholm Food är experter på just bufféer. Du kan hitta flera menyer på vår hemsida, från enklare, prisvärda rätter till lyxigare, lite mer exklusiva alternativ. Vi erbjuder naturligtvis även en vegetariskt buffé samt färdiga menyer som är inspirerade av olika matkulturer. Vill du ha en god buffé i Stockholm för just ditt event kan du välja mellan flera menyer på vår hemsida.

Olika cateringmenyer

Vi erbjuder flera färdiga menyer när det kommer till catering. En vanlig cateringmeny i Stockholm kan bestå av en trerättersmiddag med en speciell förrätt, varmrätt och efterrätt (exempelvis rökt lax med kavringsflarn, kalventrecote med kronärtskocka och citrontarte med rårörda bär). Vår à la carte ger dig möjlighet att själva välja bland olika maträtter och sätta ihop din meny.

Vi har även buffémenyer inspirerade av världens olika kök, från Sydamerika till amerikanska södern, det indiska köket och naturligtvis även skandinaviska läckerheter. Hos oss hittar du mer än bara buffémenyer, vi har även goda frallor, välfyllda wraps och matiga smörgåsar att erbjuda. För vissa event kan det passa utmärkt med våra pinxos eller våra picknickmenyer.

Catering för evenemang och fester i Stockholm

Ett event kan se ut på otaliga sätt, speciellt i huvudstaden där både företag och privatpersoner är vana vid att nyttja cateringmöjligheterna fullt ut. Catering för event är i regel mycket flexibelt. Det kan handla om en stor trerättersmeny för konferensdeltagare eller smakfulla snittar inför en föreläsning. Buffé-catering i Stockholm kan även användas vid större fester.

Proffsig personal och andra tjänster

Många cateringföretag erbjuder även kompletterande tjänster. Det handlar oftast om att företaget vill ta hand hela kalaset, det vill säga allt som har att göra med maten. Det inkluderar personal som ser till att maten förbereds och serveras på rätt sätt, byter ut kärl eller skålar som är tomma och så vidare. Det kan även handla om att de serverar maten till gästerna på borden. Bästa catering i Stockholm beror på vad du behöver. Vi försöker alltid täcka alla dina behov och lite till.

Catering med personlig prägel och stor omtanke

Konkurrensen inom cateringbranschen är stor, speciellt i huvudstaden men även inom närliggande städer. Det finns många sätt att särskilja sig från andra, exempelvis genom att specialisera sig på vissa typ av cateringtjänster (catering för bröllop i Stockholm) eller genom att säkerställa att kunderna alltid får stor omtanke och service med personlig prägel.

Vi strävar efter att ge våra kunder bästa möjliga upplevelse, både genom vår mat och även genom att hjälpa kunderna förverkliga sina visioner. Oavsett vad du har för behov för just ditt event, hör av dig till oss. Vi kan oftast hitta lösningar och vi gillar att ta oss an spännande utmaningar. Vi erbjuder både catering i Nacka och Stockholm.

Exempel på olika typer av catering som erbjuds i Stockholm

Catering – bröllopsmeny

Det är lätt att förstå varför många bröllop väljer att anlita cateringföretag. Ju större bröllopet är, ju fler saker finns det att ta hand om. Det kan lätt hända att bröllopet blir en stressig situation istället för den glada tillställning bröllopet borde vara. Det kan vara värt att överväga en färdig cateringmeny i Stockholm för just ditt bröllop, oavsett om du vill komplettera din meny eller låta oss ta hand om allt. Vi går gärna igenom våra menyer och maträtter med dig för att hjälpa dig skapa en fantastisk måltid för dina bröllopsgäster.

Catering meny för evenemang

Det anordnas mängder av event i Stockholm och omnejd och det är inte bara företag som står för dessa. För företag är det vanligt med buffé i Stockholm eftersom det är ett effektivt sätt att servera ett flertal gäster samtidigt.

Många av kunderna som anlitar cateringföretag är privatpersoner. Vid en stor middagsfest kan det vara betydligt roligare att dansa, skåla och mingla med gästerna istället för att behöva tillbringa all tid i köket. Här kan du med fördel välja en prisvärd cateringmeny i Stockholm, antingen som komplement för din egen matlagning eller som en färdig trerättersmiddag.

Cateringmenyer för alla tillfällen

Catering kan användas för alla möjliga tillfällen och situationer. Det behöver inte vara en speciell situation heller, en stor familjemiddag blir genast enklare att organisera och framför allt blir det lättare att njuta av umgänget.

Värt att notera att vi behöver en viss framförhållning när det kommer till våra cateringtjänster. Oavsett om du vill ha en smakfull buffé, enklare snittar inför en konferens eller en trerätters lyxmiddag bör du försöka planera måltiden tidigt. På hemsidan kan du läsa mer om vad som gäller för olika cateringtjänster. Generellt behöver vi din beställning senast tre dagar innan leveransen.

Anlita rätt cateringföretag

Det är svårt att hitta bäst i test för catering i Stockholm, tjänstens kvalité beror trots allt på flera aspekter. En viktig aspekt är själva maten, självklart ska den vara god och vällagad. När du ska välja ett cateringföretag, kolla igenom menyerna för att hitta något som ser gott ut.

Catering och event är två branscher som oftast har med varandra att göra. Om du jobbar med att anordna event kan du med fördel höra av dig. Vi hjälper gärna till vid mer än ett tillfälle om det behövs. Som eventarrangör är det alltid bra att hitta företag som du kan lita på och vars tjänster håller hög nivå.