Företagsevent – vare sig det handlar om en avskedsfest för någon som ska gå i pension eller den årliga redogörelsen, så innebär det en möjlighet att nätverka, träna och samarbeta. För att ditt event ska kunna leva upp till sin potential behöver du en god planering som ser till dina gästers behov. En av de viktigaste detaljerna är maten. För vi vet alla hur förödande en tom mage kan vara.

I denna artikel kommer vi gå över 8 fördelar med catering i Stockholm och varför det kan vara det bästa alternativet för dig när du ska servera mat på ditt företagsevent.

1. Flexibelt för olika dietföreskrifter

Din affärspartner må göra en otrolig krabbkaka, men hur blir det då med en medarbetare som har en skaldjursallergi? När du istället väljer catering i Stockholm via ett cateringföretag som Stockholm Food kan du specificera vilka, om det finns några, dietföreskrifter det finns bland deltagarna och anpassa maten efter vad ni behöver och föredrar.
En cateringexpert i Stockholm ser till att maten anpassas efter alla personers dietföreskrifter som allergier och intoleranser, utan att planeringen blir mer omständlig eller dyrare.

2. Klassiska matalternativ

Vissa typer av mat och maträtter är helt enkelt en självklarhet för många. Många cateringföretag i Stockholm bygger sina menyer runt dessa klassiska favoriter vi alla älskar. Detta innebär att alla deltagare kan hitta något att äta som de tycker om.

3. Kostnadseffektiv matplanering

Om du inte har tidigare erfarenhet att planera event eller servera mat är det osannolikt att du har kunskapen som behövs för att effektivt kunna utföra en storskalig måltid. Med catering i Stockholm får du hjälp av ett erfaret och kompetent cateringföretag som vet exakt hur mycket mat som behövs för att varje gäst ska bli mätt och belåten.

4. Experthjälp med licenser och mathantering

Mathantering kräver specifik kunskap som kan förbises om inte det hanteras av en expert. När du arbetar med ett cateringföretag så kan du vara trygg i att du anlitat en expert som hjälper till att reducera risken för underkokt mat, korskontaminering och andra livsmedelsproblem.
Planerar du att servera alkohol på ditt företagsevent kan ett cateringföretag även hjälpa dig se över om du behöver några licenser, tillstånd eller utrymmen för din specifika lokal.

5. Bra intryck av ditt företag

När du klär upp dig inför möten med en kund kan ditt utseende och uppförande vara avgörande för om affären kommer vara framgångsrik. Samma teori är relevant för maten du serverar på ett företagsevent.
Professionellt tillagad, serverad, och presenterad mat via catering i Stockholm ger dina kunder och anställda intrycket av att ditt företag både är tillitsfullt och kompetent.

6. Mindre stress och ansvar

Om du någonsin planerat ett företagsevent så är du väl medveten om hur hektisk hela processen kan vara från start till mål. Med en cateringfirma i Stockholm slipper du stressen och kan bocka av en av de största momenten i planeringen.
Cateringföretag kan till och med bistå med serveringspersonal så du inte behöver tänka på serveringslogiken eller att det blir oproportionerliga matportioner.

7. Fastslå en ton och atmosfär

Maträtterna och den gastronomiska stilen du väljer kan sätta tonen för hela ditt företagsevent. Om du till exempel serverar hors d’oeuvre på fat burna av välklädd serveringspersonal, eller beställer en buffé via catering i Stockholm kan du skapa en sofistikerad atmosfär för att främja minglande och behagliga konversationer. Å andra sidan kan en formell 3-rätters middag med linnedukar och silverbestick skapa en mer seriös atmosfär för ditt företagsevent och uppmuntra till viktiga konversationer under måltiden.
Med ett cateringföretag får du tillgång till många olika stilar så att du kan skapa den perfekta atmosfären för ditt företagsevent.

8. Varierande menyval

När du själv väljer att hantera maten är du begränsad av vad du kan tillaga och köpa. Efter två eller tre event är chansen hög att dina anställda skulle uppskatta något nytt. Då kan det vara dags att anlita ett cateringföretag i Stockholm. Vad sägs till exempel om bufféer från världens alla hörn via vår catering i Stockholm?

Behöver du catering i Stockholm?

Kontakta i så fall Stockholm Food och utnyttja de ovan nämna fördelarna med catering i Stockholm och skapa den bästa upplevelsen för dina kunder och anställda.