När man börjar planera ett bröllop kommer ni snabbt inse att maten är den absolut största kostnaden.

Vi på Stockholm Food vill därför hjälpa er att hitta en meny som passar ert antal gäster och den budget ni har. Allt för att göra er dag till den mest minnesrika och magiska dagen i ert liv.

Här nedan kommer ett par tips till när ni ska planera bröllop. Maten må vara den största kostnaden på ett bröllop men det är också maten som förenar människor och skapar god stämning! Varsågod, sätt er ner och låt oss börja!

1. Räkna antal gäster

Hur många gäster har ni räknat med i er bröllopsplanering? Att veta hur många gäster som kommer till ert bröllop kan vara svårt. Man får räkna med att det både kan försvinna och tillkomma gäster. Kom ihåg att även räkna in den personal ni anställer för er stora dag. Musiker, fotografer och servicepersonal som ser till att eran stora dag blir ett magiskt minne kan också behöva fylla på sina energiförråd.

2. Planera en matbudget

Att göra en budget för hur mycket maten får kosta är viktigt både för egen del och för att Stockholm Food ska kunna göra en grundlig planering. Har man ett mindre antal gäster kanske en meny bestående av olika rätter funka bra. Är antalet gäster fler, kostar detta givetvis mer. Då kan till exempel en fräsch buffé vara ett kostnadseffektivt förslag. Oavsett hur er budget ser ut kan vi tillsammans skapa en smakrik meny som passar er allra bäst.

3. Ha ett bröllopstema

Att ha ett tema på bröllopet sätter inte enbart prägeln på klädseln för era gäster, utan visar också vilken stämning ni önskar ha. Kanske ett Star wars-tema, strandbröllop eller ett avslappnat och romantiskt trädgårdsbröllop? Se till att ha ett tema klart tidigt när ni börjar er planering av bröllopet så att mat och catering också matchar er vision.

4. Tänk på allergier och specialkost

Att planera bröllop när det kommer till allergier och specialkost är inte alltid så lätt. Vi på Stockholm Food hjälper er att skapa smakfulla alternativ till de gäster som behöver äta specialkost eller som har matallergier. Vi är vana att skapa läckra alternativ som gör måltiden till en fest för alla era gäster.

5. Välj en säsongsbetonad bröllopsmeny

Alla vill att deras bröllops-mat ska vara perfekt, och vad är mer perfekt än att servera dina gäster utsökt mat baserat på säsongens bästa råvaror? Det är inte bara kostnadseffektivt utan smakar också mycket godare när råvarorna är närodlade. Sen att det är riktigt bra ur ett miljömässigt perspektiv gör ju det hela inte sämre.

6. Planera för ett midnatts-tilltugg

Vi har alla varit där, efter en lång natt med dans och lite gott i glaset så kan det börja kurra i magen igen. Varför inte erbjuda era gäster en god minihamburgare, osttoast eller små tilltugg för att fylla magarna på era partyglada bröllops-deltagarna.

7. Välj en färdig meny eller komponera din egen

På vår hemsida kan ni kika igenom vårt stora utbud av menyer med inspiration från världens alla hörn. Allt för att ni ska kunna hitta den perfekta maten för ert bröllop.

Kanske passar en skandinavisk årstids-meny med skaldjursröra och västerbottenpaj? Eller varför inte teriyakispett och rostad mandelpotatis? Vi erbjuder också olika tilltugg, ostar, pajer, vitlöksbröd, örtmarinerade oliver och mycket mera. Under fliken “Caterings-meny” kan ni kika igenom vårt stora utbud av maträtter.

Kontakta oss för mer information och pris för vår bröllopscatering så hjälper vi till att planera ert bröllop. Mer information om vår bröllops-catering hittar ni här!