Att tacka och visa uppskattning för ens personal bör vara en självklarhet, och vilket bättre sätt än att samla hela personalen tillsammans för en dag ute i det blå på den vit-rödrutiga filten i det gröna gräset? Vi talar såklart om att planera en picknick i en av Stockholms många parker eller ute på skärgården. Företagspicknickar må vara en gammal tradition, men den behöver inte vara gammaldags. 

Men att enbart ordna ett simpelt knytkalas kanske inte lyckas kommunicera din uppskattning för personalen på rätt sätt. Därför kommer vi i denna artikel presentera dig 5 tips på hur du kan skapa en framgångsrik modern företagspicknick i Stockholm med allt från idéer för interaktiv underhållning, till picknickcatering i Stockholm.

1. Gör dagen interaktiv

Du kanske undrar varför man inte bara kan besöka Gröna Lund eller en annan nöjespark tillsammans med hela personalen. Det simpla svaret är att personer tenderar att naturligt gravitera mot att forma grupper som speglar deras egna intressen och personer man helt enkelt ”klickar” med. Även fast det inte är något fel med att ha arbetskompisar så är en picknick i Stockholm ett perfekt tillfälle för personalen att träffa andra personer från andra avdelningar för att socialisera och lära känna varandra bättre.

Dessa vardagliga förhållanden på en picknick i Stockholm kan leda till extremt produktiva interaktioner som annars inte hade uppstått (av samma anledning varför Google har gemensamma matsalar för alla avdelningar).

2. Visa att du stödjer familjeliv – av alla typer

Ett företag som värderar en balans mellan arbets- och privatliv har oftast en gladare atmosfär och en mer tillfredsställd (och därmed mer produktiv) personal. En företagspicknick i Stockholm är ett perfekt tillfälle att inte enbart främja denna balans, utan även erbjuda de anställdas familjemedlemmar ett direkt tack genom att inkludera dem i firandet.

3. Boka cateringservice för picknick

En av de viktigaste detaljerna för din picknick i Stockholm är maten. Dock ska du inte känna dig tvungen att förhålla dig till de gamla traditionerna som finns för din företagspicknick i Stockholm. Istället för att behöva tidigt behöva stiga upp och laga mat för ett knytkalas så finns det ett annat mycket smidigare och enklare alternativ: picknickcatering från Stockholm Food.

Vi har ett brett utbud av olika middag- och lunchpicknickar och tallrikar från världens alla hörn tillagade med säsongens bästa råvaror. Antingen kan du just välja från våra färdiga menyer, eller helt enkelt komponera din egen för din picknick i Stockholm.

4. Glöm inte att tänka på speciella dieter

Man får inte heller glömma bort att skapa en meny som alla kan njuta av oavsett om de är vegetarianer, veganer eller har en specifik allergi. Stockholm Food har en lång erfarenhet inom branschen och älskar att ta fram unika och varierande picknickluncher anpassade efter dina behov.

5. Skapa ett modernt minne

Om din företagspicknick i Stockholm är en festlig tillställning är chanserna höga att deltagarna har sina smartphones uppe för att föreviga eventet med en bild eller två. Vi rekommenderar att föreslå en hashtag (#) till din picknick i Stockholm och efteråt samla in ett par bilder från din picknick i Stockholm och sätta ihop en kompilation på hemsidan eller i ett årsbok-format att dela ut som ett minne för dagen.